Powiatowa Stacja
Sanitarno-Epidemiologiczna w Garwolinie
ul. Kard. S. Wyszyńskiego 13
08-400 Garwolin

tel./fax: 25 684 35 95; 25 684 33 08; 25 684 39 57
Telefon alarmowy czynny po godzinach pracy oraz w dni ustawowo wolne od pracy 601 079 113 (proszę dzwonić tylko w nagłych wypadkach).
e-mail: psse.garwolin@pis.gov.pl godziny pracy: pon.-pt. 7:30-15:05 (kasa 8:00-14:00)
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Garwolinie przyjmuje interesantów w sprawie skarg i wniosków (po uprzednim, telefonicznym ustaleniu w sekretariacie godziny spotkania):
we wtorki w godz.: 15:00-16:30
w środy w godz.: 8:00-11:00
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Garwolinie została utworzona w 1954 r. Obszar działania PSSE obejmuje powiat garwoliński, w skład którego wchodzą:
- 2 miasta: Garwolin, Łaskarzew;
- 2 miasto-gminy: Pilawa, Żelechów;
- 10 gmin: Borowie, Garwolin, Górzno, Łaskarzew, Maciejowice, Parysów, Miastków Kościelny, Sobolew, Wilga, Trojanów.

Strona główna

Aktualności

Patent na bezpieczne ferie

Ferie to szczególny czas, który kojarzy się z odpoczynkiem, beztroską i zabawą na świeżym powietrzu. W tym, żeby właśnie tak było pomagamy my – Państwowa Inspekcja Sanitarna.

Czytaj więcej

Kolejne przypadki zarażenia dzików wirusem Afrykańskiego Pomoru Świń

Podstawowe zasady postępowania mogą ograniczać rozprzestrzenianie się wirusa oraz straty w postaci padłych zwierząt w hodowlach. Ze względu na szerzący się problem ASF wiedza społeczeństwa może wyjść naprzeciw temu zagrożeniu.

Czytaj więcej

Kampania na lata 2018-19: „Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy: substancje niebezpieczne pod kontrolą”

Celem zaplanowanej na lata 2018–2019 kampanii jest zwiększanie świadomości w zakresie zagrożeń stwarzanych przez substancje niebezpieczne w miejscu pracy oraz promowanie kultury zapobiegania tym zagrożeniom.

Czytaj więcej

Ostrzeżenia

Ostrzeżenia publiczne dotyczące żywności

Ostrzeżenia te są powiadomieniami o żywności, która może potencjalnie stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów, kierowanymi do opinii publicznej, przygotowywanymi przez Główny Inspektorat Sanitarny zgodnie z artykułem 10 rozporządzenia (WE) nr 178/2002. 

Czytaj więcej